موانع و فرصت‌های همکاری میان ایران و ژاپن-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد
سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد؛

موانع و فرصت‌های همکاری میان ایران و ژاپن

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل گسترش همکاری‌ها میان ایران و ژاپن فارغ از مسائل سیاسی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: دولت سیزدهم با توجه به آگاهی از نیاز ژاپن به خرید نفت از ایران می تواند روی این موضوع مانور دهد. ژاپن خواستار خرید نفت ایران است، دولت می تواند در ازای فروش نفت به این کشور، خواستار واردات ماشین آلات صنعتی و تکنولوژی های به روز شود.
سید رضا صدرالحسینی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 23
کد خبر: ۹۹۵۶۲

 

ضرورت گسترش همکاری‌ها با ژاپن در دولت سیزدهم

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ توشیمیتسوموتگی، وزیر خارجه ژاپن در آغازین روزهای دولت آیت‌الله رئیسی به ایران سفر کرده تا در این سفر با رئیس‌جمهور جدید ایران در تهران گفت ‌وگو کند. ژاپنی ها در حالی که روابط اقتصادی خوبی  با آمریکا دارند به نظر می رسد مایل به توسعه همکاری خود با جمهوری اسلامی ایران هستند لذا باید منتظر خروجی این دیدارها باشیم. دیدارهایی که پس ازرئیس جمهور با محمدجواد ظریف و امیرعبداللهیان، معاون سابق وزیر امور خارجه ایران که در دولت سیزدهم به احتمال زیاد وزیر امور خارجه ایران شود، باشیم.

 

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در گفت و گو با «راهبرد معاصر» درخصوص سفر وزیر خارجه ژاپن به ایران گفت: با توجه به اینکه ژاپن به عنوان یکی از کشورهای مصرف کننده عمده نفت در شرق آسیا به شمار می رود و از این جهت همواره یکی از مشتریان نفت ایران بوده است، سفر نخست وزیر ژاپن به ایران را در چند بعد می توان مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

 

وی افزود: ژاپن در دنیای امروز یک کشور کاملا صنعتی و پیشرفته در میان سایر کشورهای دنیاست و به توسعه‌یافتگی صنعت شناخته می شود. این موضوع خوبی برای افزایش ارتباط تجاری واقتصادی جمهوری اسلامی با کشور ژاپن است. البته نباید فراموش شود ژاپنی ها به دلایل مسائل اقتصادی سال هاست ارتباط اقتصادی و تجاری قابل توجهی با آمریکا دارد اما این موضوع ناقض نیاز ژاپن به خرید ایران نیست.

 

صدرالحسینی با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری‌ها در دولت سیزدهم با ژاپن گفت: بی تردید دولت سیزدهم با توجه به آگاهی نیاز کشور ژاپن به خرید نفت از ایران می تواند روی این موضوع مانور دهد. به عبارت دیگر دولت می تواند دریچه جدیدی بین دو کشور برای تعاملات تجاری براساس نیازهای طرفین انجام دهد. ژاپن خواستار خرید نفت ایران است، دولت سیزدهم می تواند در ازای فروش نفت به این کشور، خواستار واردات ماشین آلات صنعتی و تکنولوژی های به روز شود.

 

این کارشناس مسائل بین الملل به روابط ژاپن با آمریکا اشاره و عنوان کرد: این موضوع باید مورد توجه قرار داده شود که ژاپن بخش عمده‌ای از سرمایه‌های صنایع خود را  از جانب آمریکا تامین می کند، البته تعامل اقتصادی ژاپن با آمریکا به این معنا نیست که جمهوری اسلامی علاقه‌مند به رابطه با ژاپن نباشد اما این نکته را باید در نظر بگیریم در طول چهل و سه سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون، دولتمردادن ژاپن برخی سیاست های خصمانه ای که آمریکا به آنها تحمیل کرده بود را بر علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده اند، اما علاقمندی سیاستمداران ژاپنی به گسترش و تعمیق ارتباط با ایران نمی توان نادیده گرفت.

 

سید رضا صدرالحسینی نگاه ژاپن به افزایش ارتباط با ایران را «مثبت» ارزیابی کرد و گفت: دولت آقای رئیسی برخلاف دولت گذشته، نگاه ویژه ای به ارتباط با کشورهای شرقی در حوزه مسائل اقتصادی دارد، ضمن اینکه نباید انتظار داشته باشیم  ژاپن به عنوان یک کشور مستقل در همه حوزه‌های سیاست خارجی رفتار کند اما با نگاهی به پیشرفت‌های تکنولوژی ژاپن تعامل دو کشور با هم حرکت رو به جلویی به شمار می رود.

 

وی گسترش همکاری‌های دو طرف فارغ از مسائل سیاسی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: با توجه به علاقمندی ژاپنی ها برای افزایش ارتباط با ایران به نظر بنده فارغ از مسائل سیاسی این مسائل باید به عنوان حاشیه ها کنار گذاشته شود و به عنوان یک اقدام مثبت و قابل توجه مورد ارزیابی قرار بگیرد تا جمهوری اسلامی از دریچه های مختلف رابطه خود را با کشور صنعتی ژاپن توسعه بدهد. لذا برای این موضوع حتما باید تمهیدات لازم برای بهره مندی کامل از روابط در حوزه پیشرفت ها و پیشرفت صنعتی کشور و سرمایه‌گذاری ژاپن در داخل ایران مورد توجه دولت ایران قرار بگیرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار